Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Dnes je cukrařina zajímavější než dříve, říká Pavel Doležal

Kavárnu u žirovnické autobusové zastávky provozuje se svou kolegyní už druhým rokem. Je vyučeným cukrářem, ale k řemeslu se vrátil až po několika letech práce v mlékárně. „Chceme, aby se k nám lidé zastavili a ochutnali naše poctivé dezerty. Používáme kvalitní suroviny a nesnažíme se nic nahradit nebo ošidit,“ říká Pavel Doležal.

Co vás přimělo vrátit se k cukrařině?

Já i moje kolegyně, se kterou kavárnu provozujeme, jsme dříve pracovali v žirovnické mlékárně. Když tu Café Zastávka začínala, tehdejší majitelka mě oslovila s prosbou, jestli bych pro kavárnu občas něco neupekl. Nabídku jsem přijal a cestu k cukrařině si zase pomalu našel. Dnešní cukrařina je totiž určitě zajímavější a zábavnější.

Jak jste kavárnu za dva roky změnili?

Dříve byla kavárna otevřena jen během léta. My se s kolegyní rozhodli mít otevřeno po celý rok. V Žirovnici není moc míst, kde by se lidé mohli potkat, dát si něco dobrého a popovídat si. To jsme chtěli změnit. Nepečeme ale jen do naší kavárny. Dezerty jsme schopni připravit i na svatby nebo jiné oslavy a setkání. Našim zákazníkům se vždy snažíme vyjít vstříc.

Co si u vás zákazníci nejvíce oblíbili?

Myslím, že lidé k nám nejvíce chodí za cheesecakem a na Pavlovy. Pavlova je skvělý dezert, ve kterém se dají propojit jakékoliv chutě. Zároveň je velmi lehká a tolik vás nezasytí.

Mění se váš sortiment v průběhu roku?

Snažíme se využívat i sezónní suroviny. Teď na podzim hodně pracujeme se skořicí nebo dýněmi. Také se blíží Vánoce a my proto připravujeme i naše vánoční cukroví. S kolegyní jsme jen dva a nejsme proto schopni napéct několik stovek kilogramů. Snažíme se proto, aby bylo naše cukroví druhově zajímavé a lidé si ho objednali třeba jako doplnění toho, které si upečou sami.

Do stálé nabídky chceme také zařadit některé dezerty, které si lidé mohou pamatovat z minulosti. Třeba legendární špičky ale chceme dělat trochu jinak, než je v Čechách zvykem. Budu moc rád, když lidé přijdou ochutnat naše výrobky. Věřím, že nebudou odcházet zklamaní.

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *