Tradičním podnikem ve městě Čáslavi je Kozlovna Bílá růže. Necelý půlrok jsou jejími provozovateli Martin Čermák s Pavlem Pokorným. A mají s ní zajímavé plány. „Chceme mít hospodu plnou, proto sázíme na nižší ceny tankového piva i jídel,“ potvrdil v rozhovoru Martin Čermák.
Jak se událo, že se dva kamarádi stali provozovateli podniku, jakým je Kozlovna Bílá růže?
S Pavlem Pokorným se známe už přes třicet let. Když nám proto majitel Kozlovny nabídl, zda bychom si ji nechtěli vzít do pronájmu, byli jsme hned pro. V podniku jsem totiž už předchozích devět let pracoval, navíc tu zůstali stejní zaměstnanci. Nebylo to příliš složité rozhodování.
Sídlíte v krásně opravené historické budově, která nabízí výjimečné prostory. Má i další zajímavosti?
Je to jedna z nejstarších budov v Čáslavi, už tím je sama o sobě výjimečná. Navíc, pokud vím, má možná i nejstarší studnu v celém městě.





Už jen název Kozlovna prozrazuje, že točíte tankové pivo Kozel. V čem je jeho chuť oproti klasickému pivu jiná?
V první řadě bych rád zmínil, že se jedná o jediné tankové pivo ve městě. Ten rozdíl je rozhodně v kvalitě, pivo má úplně jinou chuť i říz. Současně ale lákáme také na cenu, protože jsme ho nedávno zlevnili o pět korun, takže nyní stojí jen 39 korun.
To musí každý zákazník ocenit…
Naším cílem je mít plnou hospodu, nikoliv, aby se tu tísnilo pár lidí. Navíc nabízíme také spoustu speciálů z plzeňského pivovaru, takže si každý určitě vybere.
Přejděme k jídelnímu menu. Proč zavítat právě do Kozlovny Bílá růže?
Vaříme tradiční českou kuchyni. Jelikož to odpovídá konceptu kozlovny, specializujeme se na víkendové nabídky, různé úpravy ryb, zvěřiny, různé druhy mas, třeba argentinské. Děláme také zabíjačkové hody, řízkobraní, je toho spousta.



Víkendová nabídka, jídlo s sebou. Zdá se mi to, nebo musí člověk v této branži neustále vymýšlet něco nového?
Je to tak. Dříve jsme třeba měli na výběr ze tří jídel, což jsme navýšili na pět druhů. Z toho dvě nabízíme i s polévkou jen za 120 korun, což je podle mého hodně atraktivní cena.
Jak moc veřejnost využívá rozvozu jídel, který nabízíte?
Využívají toho hodně, na rozvoz připadá až sedmdesát procent všech jídel, která prodáme.
To je hodně vysoké číslo. Kdo konkrétně rozvozu využívá?
Třeba zaměstnanci obchodů, lékárny, ale i firem. Pro některé společnosti v regionu vaříme na každý den jídla pro jejich zaměstnance, která jim dovážíme přímo do firmy. Jídelníček znají na celý týden dopředu, takže si mají z čeho vybírat. Jedno z jídel v denní nabídce je pokaždé bezmasé, takže i případní vegetariáni si mohou přijít na své.
Jaké novinky plánujete do blízké budoucnosti?
Máme nějakou vizi, na které pracujeme. Chtěli bychom v Čáslavi ještě otevřít bistro s jídelnou, což by se nám mělo povést někdy v červnu letošního roku. Bude to takový fastfood pro děti, na nějž už máme i projekt. Bude se nacházet poblíž náměstí a měl by být zaměřen hlavně na děti a proto i zdravou stravu, třeba různé sendviče. Nic takového ve městě totiž zatím není.

Buďte první! Přidejte komentář